سوالات متداول آزمون تافل

عمومی

تافل (TOEFL) که برگرفته از سرواژگان Test of English as a Foreign Language به معنای آزمون انگلیسی به عنوان زبان بیگانه است، آزمونی است که میزان توانایی افراد را در زمینهٔ برقراری ارتباط به زبان انگلیسی در سطح دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی می‌سنجد. این آزمون توسط مؤسسه ای‌ تی‌ اس (ETS) در دو نوع کاغذی و اینترنتی برگزار می‌شود و در بیش از نه هزار دانشگاه و مؤسسه از بیش از یکصدو سی کشور جهان مورد پذیرش قرار می‌ گیرد. تافل اولین بار در سال ۱۹۶۴ برگزار شد و پس از آن تا کنون نزدیک به ۲۰ میلیون نفر در این آزمون شرکت کرده‌اند.

همان‌طور که از نام این آزمون مشخص است، داوطلبان برای شرکت در این آزمون باید به سوالات موجود در دفترچه آزمون پاسخ دهند. این آزمون جای خود را رفته رفته به آزمون اینترنتی داده‌است و در واقع در آینده‌ای نه چندان دور کاملاً منسوخ خواهد شد.

در آزمون کاغذی سه مهارت زبان آموز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد:

مهارت شنیداری (Listening Comprehension)
ساختار زبان (Structure and Language)
مهارت خواندن (Reading Comprehension)
علاوه بر سه مهارت فوق یک قسمت برای مهارت نوشتن هم وجود دارد که در یک فرصت ۳۰ دقیقه‌ای بایستی داوطلب بتواند در مورد موضوع مشخصی بنویسد. نمرات بدست آمده از هر قسمت بعد از تغییر مقیاس یافتن با هم جمع شده و نمره کل داوطلب را مشخص می‌کند. این نمره می‌تواند بین ۳۱۰ تا ۶۷۷ تغییر کند؛ بنابراین هیچ نمره مشخصی برای قبولی یا رد شدن در این آزمون وجود ندارد و همه شرکت کنندگان در این آزمون نمره آزمون را دریافت خواهند کرد. نمره مورد نیاز داوطلب بستگی به محلی دارد که داوطلب می‌خواهد نمره آزمون تافلش به آنجا ارسال شود. معمولاً برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور نمره بالاتر از ۵۵۰ و برای شرکت در آزمون دکتری در داخل ایران نمره بالاتر از ۴۸۰ مورد نیاز است.

این آزمون در اواخر ۲۰۰۵ معرفی شد و به میزان قابل توجهی جایگزین دو نوع دیگر «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر دفترچه» گردید. این آزمون ابتدا در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال ۲۰۰۶ به کشورهای دیگر نیز بتدریج راه یافت. آزمون «مبتنی بر کامپیوتر» یا CBT در سپتامبر ۲۰۰۶ متوقف شد.

در این نوع آزمون شرکت کنندگان بایستی در تاریخ های مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت آزمون را برگزار کنند. اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است ولی این آزمون دارای تفاوتهایی می‌باشد که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

برخلاف تافل قدیمی که بیشتر تأکید بر روی گرامر بود، این آزمون تمامی مهارتهای زبانی را پوشش می‌دهد.
فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته می‌باشد.
این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.
این آزمون ۴ ساعته بوده و دارای ۴ بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چند مهارت را مورد آزمایش قرار دهد. یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر دفترچه مجاز است. این آزمون نمی‌تواند بیشتر از یک بار در هفته برگزار شود. البته باید دقت کرد که ممکن است یک یا چند بخش به صورت طولانی (طولانی‌تر از حد معمول) ارائه شوند. در این صورت مشخص نیست کدام بخش از سؤالها واقعاً تصحیح شده و جزو نمره در نظر گرفته می‌شوند. انتخاب سوالات تقریباً به صورت تصادفی است.

۱. مهارت خواندن (Reading Comprehension)

این قسمت دارای ۳ الی ۴ متن بلند و سوالاتی در مورد این متنها است. موضوع متن‌ها آکادمیک بوده و معمولاً در کتابهای دانشگاهی یافت می‌شوند. سوالات عمدتاً در مورد موضوع اصلی متن، جزئیات، برداشت‌ها، نحوهٔ دیگر بیان جملات، جایگذاری جملات، واژه‌های مترادف می‌باشد. در آزمون iBT دانشجو باید مهارت‌هایی نظیر خلاصه برداری، برداشت سریع ایده‌های اصلی و جدول بندی را دارا باشد. به طور کلی نیازی به اطلاعات قبلی در مورد متن نیست اما اطلاعات قبلی می‌تواند کمک کننده باشد.

۲. مهارت شنیداری (Listening Comprehension)

این بخش شامل شش متن می‌باشد؛ دو مکالمهٔ دانشجویی و چهار متن نیز شبیه‌سازی کلاس درس دانشگاهی و مباحثات است.

۳. مهارت گفتاری (Speaking Comprehension)

این بخش مجموعاً شامل شش قسمت است؛ دو قسمت مستقل که در هرکدام از آنها یک سؤال دربارهٔ زندگی آکادمیک مطرح می‌شود و دانشجو باید در مورد آن صحبت کند. چهار قسمت هم به صورت مجتمع (ترکیبی) است که در بخشهای reading ،listening همراه با بخش speaking وجود دارد. در این بخش ها دانشجو باید در مورد خلاصهٔ متنی که می‌خواند یا می‌شنود و یا ایده‌های جدید خود در مورد این متون صحبت کند. این صحبت‌ها باید دقیق، واضح و دارای تجزیه و تحلیل دقیق از اطلاعات ارائه شده باشد.

۴. مهارت نوشتاری (Writing Comprehension)

این بخش شامل دو قسمت است. یک قسمت مجتمع (ترکیبی) و یک قسمت مستقل. در بخش مجتمع (ترکیبی) دانشجو باید متن آکادمیکی را بخواند، سپس به ادامهٔ آن گوش دهد و بعد از آن خلاصه هر دو را به صورت یک گزارش بنویسد. در بخش مستقل نیز دانشجو یک مقالهٔ شخصی در مورد سؤال ارائه شده می‌نویسد.

آزمون تافل برای این افراد مفید است:

۱. دانشجویانی که قصد تحصیل در اروپا، آمریکا، کانادا، و … را دارند،

۲. کسانی که قصد گرفتن بورسیه های تحصیلی و مدرک زبان دارند، و

۳. افراد عادی و یا کارگرانی که قصد کسب ویزای مهاجرتی دارند.

نمره هر یک از مهارت‌ها بین ۰ تا ۳۰ بوده و در مجموع نمره بین ۰ تا ۱۲۰ است. نمره ۷۹ یا ۸۰ این آزمون معادل ۵۵۰ آزمون کاغذی شناخته می‌شود که برای ورود به اکثر دانشگاه‌ها در مقطع تحصیلات تکمیلی مورد نیاز است.

خیر. طبق گزارش سایت رسمی ای تی اس (ETS)، بیش از نه هزار موسسه در ۱۳۰ کشور دنیا و تقریبا تمام دانشگاه های انگلستان، استرالیا، نیوزیلند، و کانادا برای پذیرش دانشجو و اعطای بورس تحصیلی نمره آزمون تافل را می پذیرند.

آزمون تافل آی بی تی – TOEFL iBT – توسط سرویس سنجش تحصیلی (ETS) دانشگاه پرینستون (Princeton) برگزار می‌شود.

آزمون تافل آی بی تی بخش اسپیکینگ دارد که نسبت به دو آزمون قبلی جدید بوده ولی بخش ساختار (Structure) که در آزمونهای کتبی و کامپیوتری وجود داشت حذف شده است. گرامر به طور غیر مستقیم و حین پاسخگویی به پرسش ها و تکالیف هر بخش از تافل سنجش می شود.. لکچرها و گفتگوها در بخش شنیداری (Listening) طولانی‌تر شده‌اند اما از سوی دیگر یادداشت نویسی مجاز است. در بخش درک مطلب (Reading)، سؤالات متنوع‌تر و سخت تری ارایه می شود. بعنوان مثال از شرکت کنندگان خواسته می‌شود اطلاعات را طبقه‌بندی کنند و یا خلاصه ای از اطلاعات را در یک جدول بیاورند. تایپ کردن هم در بخش نوشتاری دیگر الزامی است. علاوه بر یک رایتینگ مستقل، یک رایتینگ ترکیبی نیز در این بخش گنجانده شده است.

خیر. برای کسب نمره تافل و اخذ مدرک زبان تافل، داوطلب باید در تمام بخش های آزمون شرکت کند.

آزمون تافل آی بی تی طبق جدول زمانی ای که توسط ETS ارایه می شود در تاریخ های متعدد و در مراکز آزمون از قبل تایید شده در سراسر جهان برگزار می شود. این آزمون در یک لابراتوار مجهز به کامپیوتر برگزار می شود.

آزمون حدود چهار ساعت طول می کشد که با احتساب زمان لازم برای ارائه دستورالعمل ها و زمان استراحت تقریبا چهار ساعت و نیم طول می کشد.

هزینه آزمون تافل آی بی تی حدودا ۲۴۰ دلار است.

آزمون تافل آی بی تی حدودا ۵۰ بار در سال برگزار شده و به طور متوسط در هر هفته دو آزمون در مراکز مجاز آزمون برگزار می شود که زمان آن توسط ETS تعیین می گردد.

داشتن عکس، پاسپورت، و یا کارت شناسایی معتبر ضروری است. جهت ثبت نام داشتن Master Card و یا Visa Card ضروری است. در صورتی که این موارد را ندارید می توانید از ووچر خریداری شده توسط دیگران استفاده کنید و یا به مراکزی رجوع کنید که مراحل اداری را برای داوطلبان آزمون تافل آی بی تی انجام می دهند.

فهرست مراکز آزمون و جدول های زمانی مربوط به آنها در سایت رسمی آزمون تافل به آدرس www.ets.org/toefl ارائه شده است.

پاسپورت معتبر بهترین کارت شناسایی برای شرکت شما در آزمون باشد. اگر پاسپورت ندارید، برای کسب دستورالعملهای مورد نظر در این زمینه و گرفتن راهنمایی در این خصوص، به وبلاگ رسمی ETS مراجعه کنید.

هنگام ورود به محل برگزاری آزمون، هیچ چیز نمی توانید به همراه داشته باشید. همراه داشتن کاغذ، دیکشنری، خودکار، روان نویس، مداد، و تلفن همراه ممنوع است. ناظرین و مراقبین آزمون، کاغذ و مداد در اختیار شما خواهند گذاشت.

جهت انصراف از آزمون باید حداقل ۱ هفته به تاریخ برگزاری آزمون وارد پروفایل خود شده و روی دکمه کنسل کیک نمایید. حدودا ۳٫۵ ماه بعد نصف مبلغ هزینه ثبت نام از طرف ETS به حساب مرکزی که هزینه ثبت نام را پرداخت داشتید باز گردانده می شود. سپس می توانید با هماهنگی با مرکزی که پول به حسابش واریز گردیده است اقدام به دریافت مبلغ خود نمایید. البته ETS شما را از واریز مبلغ برگشتی به مرکز آزمون از طریق E-mail مطلع می کند.


فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته می‌باشد.

از تاریخ ۲ آوریل ۲۰۲۰، در بسیاری از کشورها، غیر از ایران و چین، به خاطر بیماری کرونا این آزمون توسط ETS ارائه شده و اکنون هم برگزار می شود ومدرک این آزمون توسط موسسات و دانشگاه‌های مختلفی قابل قبول است. البته ETS در تلاش است که تست خانگی تافل را برای دانشجویان و متقاضیان ایرانی فراهم کند

تا نابودی کامل ویروس کرونا

تقریبا هیچ تفاوتی ندارند. سوالات آزمون و نحوه‌ی برگزاری همانند قبل است و مدرک آن معتبر می باشد، هر چند اخیرا بعضی دانشگاه ها آن را نمی پزیرند. در حالیکه، مدرک آزمون‌های آنلاین دیگر مانند آزمون دولینگو و آیلتس اندیکاتور توسط مراکز محدودی پذیرفته می‌شود.

 ETS از سیستم هوشمندی استفاده می‌کند که امکان مانیتور کردن متقاضی حین انجام آزمون وجود دارد. علاوه بر این، مرورگر شما نیز چک خواهد شد وممتحن‌های رباتیک هویت متقاضی را تعیین می‌کنند؛ محیط خانه را قبل از شروع تست اسکن می‌کنند و فعالیت های مشکوک را تشخیص می‌دهند و اقدامات زیر را جهت افزایش امنیت و نظارت انجام می دهد.

تشخیص چهره‌ی متقاضی

ردیابی نگاه

ضبط فیلم کل جلسه

جلوگیری از باز کردن صفحه در یک مرورگر جدا

کنترل اجرای نرم‌افزارهای غیر مجاز

جلوگیری از استفاده از ابزارهایی مثل تلفن همراه و ساعت هوشمند

گزارش چاپی نمرات

موقتا چاپ و ارسال گزارش نمرات کاغذی آزمون تافل به حالت تعلیق درآمده.

 

قوانین و نحوه‌ی برگزاری آزمون تافل خانگی

داشتن وب کم، لپ تاپ یا کامپیوتر

عدم استفاده از تلفن همراه.

میکروفون و دوربین باکیفیت

اینترنت پر سرعت

عدم امکان استفاده از کاغذ برای یادداشت برداری و استفاده از وایت برد سفید و کوچک جهت نوشتن نکات

نصب نرم‌افزار ETS Test Browser قبل از آزمون

ممنوعیت استفاده از نرم‌افزارهایی مثل دیکشنری آنلاین یا آفلاین

ممنوعیت استفاده از نرم‌افزار word

ممنوعیت استفاده از کپی پیست

مزایای آزمون تافل خانگی

عدم وجود عوامل خارجی که باعث تاخیر می شوند

عدم نیاز به رفت و آمد

آشنایی کامل شما با ویندوز، کامپیوتر، کیبورد و صندلی منزل خود

جو آرام‌

نبود استرس

با توجه به اینکه هر استادی ممکن است دارای روش‌های تدریس و نحوه برخورد با دانشجویان متفاوتی باشد، بهتر است از فردی که با استاد خاصی کار کرده است، درباره تجربیاتش بپرسید. همچنین، می‌توانید با جستجوی آنلاین و مطالعه نظرات و امتیازهای دیگران درباره استادان مختلف، به یک تصمیم خوب برای انتخاب استاد تافل برسید. فقط یک استاد با تجربه و مهارت لازم انتخاب کنید که به شما بتواند بهترین راهکارهای یادگیری تافل را ارائه دهد. بهترین راه پیدا کردن بهترین استاد تافل تو ایران اینه که از دانشجویانی کمک بگیرید و سوال کنید که تجربه کلاس تافل با چند استاد یا حداقل یک استاد تافل را داشته اند.

The best way to find the best TOEFL instructor in Tehran or Iran is to ask those who have had some TOEFL classes (TOEFL courses) with some TOEFL instructors or at least with one TOEFL instructor who is skillful and committed to his or her teaching job.

توضیحات جامع در خصوص تغییرات جدیدِ آزمون تافل بعد از ۲۶ جولای ۲۰۲۳ - July 26, 2023:

سلام خدمت همه عزیزان. خیلی خوشحال شدم تغییرات جدیدِ آزمون تافل دیدم چون به این اطمینان رسیدم که طراحان این آزمون واقعا سعی دارن تا آزمون تافل رو به ساده ترین ولی معتبرترین آزمون بین المللی ارتقاء بدهند. تغییراتی که سالهای قبل اعمال کردند و تغییرات جدیدی که قراره اعمال بشود گواه این ادعاست. تغییرات اخیر در بخش ریدینگ و به خصوص در بخش رایتینگ به صورت قابل توجهی آزمون تافل رو ساده تر کرده چون یکی از سختی های این آزمون تعداد ریدینگ ها و تست های مربوط به آن بود و دیگری مربوط به بخش رایتینگ تسک دو بود که ایده پردازی و بسط دادن آن کمی مشکل بود، اگر چه با آموزش درست، منابع کاربردی و تمرین کافی، اکثر زبان آموزان نمره های چشمگیری داشتند. ولی در آزمون جدید، تسک دو به مراتب ساده تر از قبل شده و نوشتن پاسخ زمان خیلی کمتری نیاز داره. با این وجود، یکی دو نکته را باید مد نظر داشته باشید که همچنان نمره های درخشانی بگبرید. اول اینکه در آزمون جدید، نه به جدیت آزمون قبلی، به پردازش موضوع توجه شده هر چند خیلی کمتر سخت گیری شده (این مورد و مورد دوم را در روبریک هر دو آزمون هایلایت کرده ام). دوم اینکه تاکید خیلی بیشتری به استفاده صحیح و متنوعِ ساختارهای گرامری، لغات و کالوکیشن های مناسب شده که در آزمون قبلی کمتر روی آنها تاکید شده بود. ۰در نهایت، از آنجا که تعداد لغات از ۱۰۰ لغت تا حدود ۱۷۰ یا ۱۸۰ لغت شده، استفاده از فریزهای طولانی مثل due to the fact that به جای because و نمونه هایی از این دست، تاثیر خیلی بدی روی نمره رایتینگ آزمون جدید دارد. دو نمونه رایتینگ تسک ۲ همراه با نظر کارشناس زبان در خصوص نمره هر کدام در صفحات بعد آورده شده تا با فرمت کلی سوال آشنا شوید. توضیحات بیشتر در خصوص تعداد پاراگراف ها و نحوه نوشتن پاسخ سوالات هم در آینده خدمت همه عزیران ارائه خواهد شد.

New Format TOEFL iBT Writing – Amir Khadem – Avayeshahir Institute